Tänään iltapäivällä, kun oli käyty kauniin värikkäässä luonnossa nakertelemassa keppejä, haukkumassa oravat ja naapurin koira, välähti jostain mieleen, että voisin opettaa koirille "anna suukko" -käskyn. Aloitin sitten Tessu paapan kanssa, mutta huonolla menestyksellä! Tessu on aina ollut vähän sellanen "mua et kyllä tuu liian lähelle"-koira. Ei siis mikään halittava ja sylissä pidettävä. Tessu haluaa pitää pienen etäisyyden useimmiten. Joskus iskee sitte sen verran halipula että tullaan sohvalle kainaloon, mutta vaan jos vanha herra itse tahtoo ja tulee. Eipä siinä mitään, mutta eipä sitten Tessua yllättäen hirveesti miellyttänyt tämä "anna suukko"- leikki. pientä irvisystä tuli kun koitin suukko -käskyn kanssa pussata kuononpäähän.

Emma istui vieressä kuola valuen.(palkkiona  mulla tietty oli raksuja kädessä) ilmeisen hyvin tyttö seurasi sitten meidän touhua! Nimittäin melkoisena yllätyksenä sain ensimmäisestä "suukko" -pyynnöstä pienen nätin lipaisun huulilleni. sehän on perhana fiksu otus!!!! mulle ainakin oli uutta, että koira oppii seuraamalla toisen koiran opetusta! varsinkin kun se toinen ei innostunut yhtään asiasta Emma varmaan siinä katsellessaan tuumi ,että " hitto tuo on pöljä!!! eihän se raksuja tuollei saa irvistelemällä!"

Emma on aina ottanut kyllä paljon mallia Tessusta, noin niinkun muuten. Esim. jos tessu menee moikkaamaan vieraita niin Emmakin sitten uskaltaa( yrittää ainakin.) ja kaikkee tällasia pikkujuttuja. Varmaankin se johtuu Emman epävarmuudesta, että tarvii vähän kattoa toisen esimerkkiä..hmm..en kyllä väitä että Tessu ois paras mahdollinen esimerkki aina. mutta hyvä jos tuo tytölle turvaa.